Troszeczkę się zaniedbałam z pisaniem, ale wiecie - słońce, wiosna i człowiek najchętniej chwyta się obowiązków wymagających świeżego powietrza :-)
Obiecuję, że będę częściej się pojawiać.
Znacie już kaszę bulgur? Ja od naszego pierwszego spotkania na talerzu bardzo ją polubiłam. Łatwa w przygotowaniu, lekka, zdrowa, idealna do moich warzywnych sosów i gulaszów. Poza tym jest bardzo uniwersalna!

Dziś mam przepis na kaszę bulgur w nowej odsłonie - w formie prostego, pysznego deseru. Jeśli zostanie Wam kasza z obiadu, warto "przerobić" ją na wartościowe zwieńczenie posiłku lub słodką przekąskę.

To co? Robimy "serek" z bulguru?

Obiecuję, że będę częściej się pojawiać.
Znacie już kaszę bulgur? Ja od naszego pierwszego spotkania na talerzu bardzo ją polubiłam. Łatwa w przygotowaniu, lekka, zdrowa, idealna do moich warzywnych sosów i gulaszów. Poza tym jest bardzo uniwersalna!
Dziś mam przepis na kaszę bulgur w nowej odsłonie - w formie prostego, pysznego deseru. Jeśli zostanie Wam kasza z obiadu, warto "przerobić" ją na wartościowe zwieńczenie posiłku lub słodką przekąskę.
To co? Robimy "serek" z bulguru?
Bulgurowy deser z truskawkami
Składniki:
1 szklanka ugotowanej kaszy bulgur
4 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
skórka i sok z pomarańczy
miód do smaku
2 szklanki truskawek
1 łyżka cukru waniliowego
owoce do dekoracji
Bulgur zmiksować z jogurtem,
ekstraktem, skórką pomarańczową i sokiem, dosłodzić do smaku
miodem, przełożyć do pucharków. Truskawki zmiksować z cukrem
waniliowym, polać bulgurową masę, udekorować owocami. Schłodzić
przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz