Kochani! Dziś Dzień Czekolady! W związku z tym wrzucam przepis na bardzo zdrowy i smakowity czekoladowy torcik wegański. Spód jest zrobiony z gorzkiej czekolady, oleju kokosowego i wiórków kokosowych. Środek stanowi karmelowy krem z daktyli i kuskusu. Góra to czekolada i owoce. Pyyyycha!


Wegański torcik z kuskusu
Składniki:
Spód:
1 tabliczka gorzkiej czekolady min.70 %
kakao
1/2 szklanki wiórków kokosowych
1 łyżka oleju kokosowego
2 łyżki wody
Masa:
1 szklanka kaszki kuskus
1/2 szklanki daktyli
2 łyżki cukru brązowego
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
sok z cytryny do smaku
Wierzch:
dowolne owoce
tarta gorzka czekolada



Wszystkiego czekoladowego życzę Wam dziś i każdego dnia!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz