Witajcie po świętach! Wielkanocne obżarstwo sprawiło, że zatęskniłam za prostym, zdrowym
jedzonkiem. Za kanapkami. Pasta z tuńczyka jest pyszna i łatwa do
zrobienia. Jej wiosenny charakter podkreśla obecność rzodkiewki,
zielonego ogórka i dymki ze szczypiorkiem. W połączeniu z tym chlebkiem i kiełkami pasta z tuńczyka jest idealną propozycją na śniadanie.
Tuńczyka odsączyć z oleju,warzywa umyć, pokroić w małą kostkę, dymkę posiekać, wymieszać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem. Pastę nałożyć na kromki chleba, udekorować szpinakiem i kiełkami.
Smacznego!
Koniecznie spróbujcie!
Pasta z tuńczyka
Składniki:
puszka tuńczyka w oleju
pół ogórka zielonego
kilka rzodkiewek
czerwona cebula
ogórek kiszony
puszka tuńczyka w oleju
pół ogórka zielonego
kilka rzodkiewek
czerwona cebula
ogórek kiszony
dymka ze szczypiorem
2 łyżki jogurtu greckiego
sól i pieprz
2 łyżki jogurtu greckiego
sól i pieprz
Kromki chleba żytniego
Listki szpinaku
Kiełki rzodkiewki
Listki szpinaku
Kiełki rzodkiewki
Tuńczyka odsączyć z oleju,warzywa umyć, pokroić w małą kostkę, dymkę posiekać, wymieszać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem. Pastę nałożyć na kromki chleba, udekorować szpinakiem i kiełkami.
Smacznego!
Koniecznie spróbujcie!
Pasta w sam raz dla mojego męża ;) Zapraszam do mnie na konkurs :)
OdpowiedzUsuń