Translate

piątek, 11 listopada 2016

Pasta z awokado i makreli Pasta with avocado and mackerel

        Lubicie awokado? Jeśli jeszcze nie włączyliście tego cudownego owocu do swojego menu to czas najwyższy to zmienić! Zwłaszcza, że awokado jest dostępne w wielu sklepach i nie ma problemu z jego kupnem. Awokado to skarbnica kwasów tłuszczowych omega-3, potasu, witaminy E i wielu innych świetnych składników, które mają dobroczynny wpływ na organizm człowieka. Zatem marsz po awokado i robimy pyszną pastę śniadaniową!


Pasta z awokado i makreli
Składniki:
1 awokado
1 wędzona makrela
1 łyżka jogurtu greckiego
1 łyżeczka musztardy
sok z cytryny, sól i pieprz do smaku

Makrelę obrać ze skóry i ości, rozdrobnić, awokado przekroić, wyjąć pestkę, zgnieść miąższ i skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniał. Wszystkie składniki wymieszać w salaterce, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pasta świetnie smakuje z chlebem ze słonecznikiem i świeżym ogórkiem. Smacznego!




1 komentarz:

  1. Świetny pomysł. Makrela i awokado bardzo lubię i jedno i drugie:) Zrobiłem, pasta jest pyszna.

    OdpowiedzUsuń