Lubicie awokado? Jeśli jeszcze nie włączyliście tego cudownego owocu
do swojego menu to czas najwyższy to zmienić! Zwłaszcza, że awokado jest
dostępne w wielu sklepach i nie ma problemu z jego kupnem. Awokado to
skarbnica kwasów tłuszczowych omega-3, potasu, witaminy E i wielu innych
świetnych składników, które mają dobroczynny wpływ na organizm
człowieka. Zatem marsz po awokado i robimy pyszną pastę śniadaniową!
Pasta z awokado i makreli
Składniki:
1 awokado
1 wędzona makrela
1 łyżka jogurtu greckiego
1 łyżeczka musztardy
sok z cytryny, sól i pieprz do smaku
Makrelę obrać ze skóry i ości,
rozdrobnić, awokado przekroić, wyjąć pestkę, zgnieść miąższ
i skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniał. Wszystkie składniki
wymieszać w salaterce, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pasta
świetnie smakuje z chlebem ze słonecznikiem i świeżym ogórkiem.
Smacznego!
Świetny pomysł. Makrela i awokado bardzo lubię i jedno i drugie:) Zrobiłem, pasta jest pyszna.
OdpowiedzUsuń