Translate

czwartek, 31 marca 2016

Pasta z tuńczyka Tuna breakfast salad

Witajcie po świętach! Wielkanocne obżarstwo sprawiło, że zatęskniłam za prostym, zdrowym jedzonkiem. Za kanapkami. Pasta z tuńczyka jest pyszna i łatwa do zrobienia. Jej wiosenny charakter podkreśla obecność rzodkiewki, zielonego ogórka i dymki ze szczypiorkiem. W połączeniu z tym chlebkiem i kiełkami pasta z tuńczyka jest idealną propozycją na śniadanie.

  
Pasta z tuńczyka
Składniki:
puszka tuńczyka w oleju
pół ogórka zielonego
kilka rzodkiewek
czerwona cebula
ogórek kiszony
dymka ze szczypiorem
2 łyżki jogurtu greckiego
sól i pieprz

Kromki chleba żytniego
Listki szpinaku
Kiełki rzodkiewki

Tuńczyka odsączyć z oleju,warzywa umyć, pokroić w małą kostkę, dymkę posiekać, wymieszać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem. Pastę nałożyć na kromki chleba, udekorować szpinakiem i kiełkami.
Smacznego! 
 

 
 

Koniecznie spróbujcie!

1 komentarz:

  1. Pasta w sam raz dla mojego męża ;) Zapraszam do mnie na konkurs :)

    OdpowiedzUsuń